» » » СЭС уверяет, что качество питьевой воды в Кременчуге соответствует санитарным нормам
14:54 Субота 7 2 464
14:54, Субота, 14 вересня 2013

СЭС уверяет, что качество питьевой воды в Кременчуге соответствует санитарным нормам

СЭС уверяет, что качество питьевой воды в Кременчуге соответствует санитарным нормамВчера на аппаратном совещании в горисполкоме главный санитарный врач города Сергей Кузьменко отметил, что результаты систематических исследований питьевой воды указывают на то, что её качество соответствует санитарным нормам.
Он отметил, что содержание марганца в воде, которую потребляют кременчужане, сегодня в пять раз ниже допустимых значений.

Что касается Днепровской воды, то показатель марганца в ней является также низким, а именно в семь раз ниже нормативного уровня.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    7 комментарів
    1. писатель
      писатель з Украина
Kremenchug
      14 вересня 2013 15:14 #541705
      0
      Сергію - вам від цього агітпропу легше ? Він фігню каже, а ви переказуєте. Для чого це ?
      Чиновники міськвиконкому байдужі до питань безпеки кременчужан

      Аналізи питної води у Кременчуці в нормі та відповідають показникам, установленим ГОСТ від 1988 року. Кількість марганцю у воді Дніпра менше допустимої концентрації у 5 разів. Теж саме стосується й інших показників… Про те, що питна вода у нашому місті відповідає встановленим нормам на апаратній нараді у міськвиконкомі розповів керівник кременчуцької СЕС Сергій Кузьменко.
      Наскільки інформація, оприлюднена для того, аби її бездумно передрукували ЗМІ, є правдивою?
      «Скажіть будь ласка – ви робите виміри якості води за ГОСТ 1988 року, так?», - з таким запитанням репортер «Програми плюс» звернувся до пана Кузьменка перед апаратною нарадою.
      «Так»,- відповів санітарний лікар.
      «Але ж, - продовжує репортер, – цей ГОСТ базується на такому ж, але прийнятому у 1972 році. У ньому взагалі нічого не говориться про перевірку якості води на наявність сполук органічної хімії. Тоді ще й хімії такої не було. Тобто, ви не перевіряєте питну воду на такі сполуки як тригалометани, хлороформ та інші бензопирени, які викликають у людини невиліковний рак?
      «Наша лабораторія не сертифікована на перевірку якості води за сполуками органічної хімії. Тому наявність органічних сполук у питній воді не перевіряється», - відповів санітарний медик…
      P.S. Сьогодні на першому поверсі міськвиконкому, керівник його господарчого відділу встановив фото у чорній рамці колишньої працівниці мерії. Поруч – траурні гвоздики, перев’язані чорною стрічкою. На фото – портрет молодої жінки, яка працювала в буфеті на першому поверсі. Їй не виповнилося ще й 40 років і вона пройшла більше ніж десять курсів хіміотерапії. Але…

      О. Курилов, взяв тут http://pplus.in.ua
    2. Kanarsky
      Kanarsky з
      14 вересня 2013 16:50 #541706
      0
      Цитата: писатель
      Сергію - вам від цього агітпропу легше ? Він фігню каже, а ви переказуєте.

      Ну так это же не я убеждаю, а санврач берёт на себя ответственность за все приобретённые от употребления такой воды болячки у тысяч людей. Я её не пью, и никому не рекомендую.

      Цитата: писатель
      Для чого це ?

      В чём проблема? Добавьте другое мнение, доступно всем пользователям fellow
    3. писатель
      писатель з Украина
Kremenchug
      14 вересня 2013 19:44 #541707
      0
      Сергію - та є проблема. Я теж можу сказати - моя хата з краю і нічого не знаю, а журналіст може скільки завгодно сперечатися на сайті Кременчук онлайн з санітарним лікарем міста Кузьменком.
      Але що буде в наслідку такої суперечки ? Ми покращимо якість питної води? Ні - нам тільки аплодуватиме товариш Головач та товариш Погрібний спільно з мером. Ще й скажуть - он ідіоти воюють. Але це не те, що потрібно. Потрібна нова ступінь очищення води на водоочисній станції. Оце головне - а не мої дебати з санітарним чиновником. Він і так вже надебатував - на чотирьох вистачить "справ" у нього і на все життя, аби просипатися в кошмарах
    4. kztu
      kztu з Украина
Kremenchug
      14 вересня 2013 20:24 #541709
      0
      Нерешаемая проблема. Качество воды напрямую влияет на наше здоровье, зубы желудок, но даже если мы ее не пьем из крана, она незаметно все равно влияет на нас!
    5. писатель
      писатель з Украина
Kremenchug
      14 вересня 2013 20:53 #541711
      0
      Проблема вирішуєма. Якщо не йти - то ніколи не дійдемо. І журналісти та ЗМІ до цього теж причетні - вони створюють громадську думку. Не завтра , але все одно рішення є. Нам потрібна (Кременчуку) нова ступінь очищення питної води. Є домовленість з Мінрегіоном - Кременчук ( мерія) фінансує проект, уряд дає гроші на установку. Проект - вартістю 1,6 млн грн ніхто не фінансував. На всяку хрень гроші є. На те що потрібно - ніяк немає. А ще є гроші на траурні стрічки та гвоздики. А ще є гроші на комунальне телебачення і комунальну газету, де будуть розказувати, що у нас все гарно.
    6. Kanarsky
      Kanarsky з
      16 вересня 2013 11:34 #541715
      0
      Александр, ну так Вы сколько уже пишете об этом... что изменилось за это время?! Или по-другому - что Вы изменили за это время?
    7. писатель
      писатель з Украина
Kremenchug
      16 вересня 2013 21:23 #541721
      0
      Сергію - чи не написано, що вода камінь точить. Якби це робили інші теж, справи б пішли швидше. Які питання в цьому ?