Питання до романа степановича

0
Горожане
+ 370
Командировочный

роман степанович писал:Найбільш відсталою течією християнства є православіє. Поширена серед недорозвинених народів, ця гілка застигла в полоні догм і малозрозумілих звичаїв. Через це основні канони вчення І.Христа були відтіснені другорядними, надуманими вже церквою, тому й не вкорінилися в культуру цих народів.


роман степанович писал:То чи зрозуміємо ми через цю "організацію" суть вчення І.Христа і чи Господь розуміє цих невігласів.


роман степанович писал:Діяльність теперішньої православної церкви зводиться до "збирання грошей при народженні та смерті людини" та виконанні інших неефективних формальностей при показушних зовнішніх пишнотах.


На прохання автору розяснити свою позицію з цих питань, які виникли після прочитання уривку з його книги в розділі «Політика та економіка» автор відповів:

роман степанович писал:Доказ один, пане \\\"Адвокат\\\", подивіться на сліди дії \\\"десяти заповідей\\\" хоча б в Кременчуці. Нашу духовну відсталість не я придумав, а констатувало саме життя. Кількість наркоманів чи викинутих в смітник немовлять на душу населення говорить про це. Повторюю - типовий сучасний православний піп веде прочанина до Бога в такій же мірі, як совковий замполіт до комунізму.
Ви не бачили як нинішні попи б\\\'ються за землю, споруди, не побудовані ними, як \\\"вишивають\\\" вони на \\\"Мерседесах\\\" серед обкраденого народу? Повторюю, я не проти вашого потягу до Бога, але з вибором технології потрібно бути обережним. Достойних поводирів серед нинішніх попів обмаль.


Тобто відповіді на поставлені питання я не отримав.
Оскільки мої питання трози виходять за рамки «Політики та економіки», то я волів би почати нову тему в цьому розділі, та повторити свої питання до автора, а також до тих, хто, може, розділяє його позицію.
То прошу Романа Степановича дати відповідь на такі питання:
1. В чому, на вашу думку, проявляється відсталість православія, як "течії християнства"? Які догми та канони цієї течії є відсталими і яка течія запропонувала більш прогресивні догми?
2. Які, на вашу думку, "канони" вчення Христа були відтіснені надуманими церквою?
3. Через яку організацію, якщо не через Православну Церкву, на вашу думку, ми зрозуміємо вчення Христа?
4. Сучасна Православна церква вже не служить літургію, не хрестить, не вінчає та в ній відсутні інші канонічні таїнства, що ви зводите діяльність цієї Церкви лише до збирання коштів при народженні та смерті ?
Ці питання виникли виключно із прочитання змісту праці автора. Нездатність деяких людей жити за Христом автор пов’язав з відсталістю віровчення та спотворенням смислу Христової проповіді на рівні догматів та канонів Церкви.
Це серйозні звинувачення і їх слід обґрунтувати, якщо автор звісно, претендує на роль інтелектуала, а не писаки - борзописця в жовтій пресі, де проходить все, тільки б було з душком та трохи прожарене.
То буде у нас інтелектуальна дискусія?
Мф.6.33
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
Рекомендую к прочтению "Вопросы митрополиту..."
Ум человеческий … не пророк, а угадчик, … но не дано ему предвидеть Случая – мощного мгновенного орудия Провидения
(А.С. Пушкин)
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:1. В чому, на вашу думку, проявляється відсталість православія, як "течії християнства"?


Якщо священики гроші на храм збирають, а джипи собі купують - це відсталість чи ні ? Якщо ми людей закликаємо до добрих справ, а самі робимо навпаки, то це що ?
Горожане
+ 180
Великий Гуру
адвокат Ульянов,
Даремно Ви питання Роману Степановичу задали: в його "опусі" немає ніякої логіки та фактів - це потік свідомості, який зафіксовано на папері та в інтернеті.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
[quote=Старший сержант запаса]Даремно Ви питання Роману Степановичу задали: в його "опусі" немає ніякої логіки та фактів - це потік свідомості, який зафіксовано на папері та в інтернеті.[/quote]
Это точно!
Не тратьте зря время!
 
Тема закрыта.
  • Данная тема закрыта. Вы не можете отвечать в ней.