Видатні українці

0
Видатні українці: Кого ви вважаєте найбільш видатним українцем?
Князь Володимир
(4/16.67% голосов)
Петро Могила
(0/0% голосов)
Григорій Сковорода
(2/8.33% голосов)
Богдан Хмельницький
(11/45.83% голосов)
Тарас Шевченко
(5/20.83% голосов)
Михайло Грушевський
(2/8.33% голосов)
Степан Бандера
(4/16.67% голосов)
Леонід Кравчук
(0/0% голосов)
Брати Кличко
(5/20.83% голосов)
Горожане
+ 2
Гастарбайтер
прокіп
20:19, 03.10.2012

Цитата:Я так смотрю Вы скоро будете с циркулем размеры черепов замерять...


А ви читали про знаменитого проф. Богданова з 19 ст.? Той точно розділив слов'ян та угро-фінів по черепах. Серед кладовищ Москово-Суздальщини він майже не знайшов слов'янських черепів.

Цитата:Знаємо:


А про знаменитого вчителя що знаєте? Цю видатну людину Москва воліла замовчувати.

Цитата:Михайло Пилипович Кравчук (*27 вересня 1892, Човниця, Волинь— †9 березня 1942, Колима)— український математик, академік АН УРСР (з 1929). Професор, вчитель Архипа Люльки— конструктора реактивних авіадвигунів та Сергія Корольова— конструктора радянських космічних кораблів, майбутнього академіка Володимира Челомея. Методи М. Кравчука використані в США, Японії та інших країнах при моделюванні кібернетичної техніки. Наукові праці М. Кравчука широко використовували американські автори першого у світі комп'ютера. Він вніс свій вклад в багато розділів світової математики. Академік Михайло Кравчук свою різнобічну наукову діяльність розглядав як справу патріотичну, як справу громадянську. «Моя любов— Україна і математика»— любив наголошувати М. Кравчук. За це його і знищили московські варвари. Ученого було засуджено до 20 років в'язниці та 5 років заслання. Незабаром він вирушив до Владивостока 10-тисячнокілометровим сухопуттям під вартою з сотнями подібних йому «націоналістів», а далі в трюмі суховантажного судна морем— на Колиму, де він і помер 9 березня 1942року.

Горожане
+ 2
Гастарбайтер
Роксолана (Лісовська Настя) Гаврилівна; бл. 1506 — † 15 березня 1558, деякі дослідники називають 1561 або 1563)— улюблена дружина султана Османської імперії Сулеймана І Пишного, за однією версією — дочка священика з міста Рогатин Івано-Франківської області, за іншою — з містечка Чемерівці Хмельницької області). У 1518 році під час нападу на місто полонена кримськими татарами. Згодом потрапила до султанського гарему. Як дружина Сулеймана І Пишного мала великий вплив на чоловіка й османську політику, посприяла сходженню на турецький престол свого сина Селіма II, відіграючи при ньому велику роль як султанша-мати (валіде). 1. Вона була першою слов’янкою, що приручила турка. 2. Вона була першою жінкою, яка піднялася на трон разом з Султаном та ще й з відкритим лицем. 3. Вона по козацьки прийнявла вірний вибір з дилеми - «Або ти, або тебе».
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация