Евгений Федоров – депутат, который говорит правду

0
Горожане
+ 30
Почетный
гражданин

писатель (30.08.2012, 15:41) писал:Думаю далі і так все зрозуміло без додаткових пояснень - які підприємства, що виробляють, де і скільки


если предприятия не имеют иных рынков сбыта кроме как россия, то в этом вина конечно же россии
...все что нам нужно для счастья - быть увлеченным чем-либо
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

адвокат Ульянов (30.08.2012, 15:51) писал:Закривати ринки так, як вони це роблять - це прояви дикунства


Все вокруг дикари!
К исключениям ни кого не могу причислить!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
18:33, 30.08.2012

Цитата:если предприятия не имеют иных рынков сбыта кроме как россия, то в этом вина конечно же россии


Оце приблизно теж саме що і наступне

Цитата:Вони нам про сало. Ми - про цукерки



Депутати з Ленінградської області хочуть натур продукту.

Дипломатичні розмови про сало та нашу ковбасу можна було почути у мерії минулого тижня. Це до Кременчука завітала депутатська делегація з Ленінградської області, яка розвиває братські стосунки. Тож гостей з тамтешньої обласної ради, а до нас завітали представники "Єдиної Росії" - Галина Кулакова та Валентина Каторгіна, цікавило все, що може стати їм в нагоді для запровадження конкретної співпраці.
Сам візит відбувався у рамках підписаної у 2009 році угоди між Полтавською областю України та Ленінградської Росії, про співробітництво.
Тож наші стосунки налагоджуються вже третій рік поспіль, але чи то налагодження погане, чи щось інше заважає, але поки що вся справа дружби обмежувалася обміном депутатських делегацій з однієї країни до другої, які здійснюються за рахунок бюджетних коштів - грошей платників податків.
Однак це вже другий візит гостей з Росії до нашого міста, яких у Кременчук привозить нинішній заступник голови обласної ради й колишній перший віце-мер нашого міста Володимир Оніщенко. Тож нині все має більш конкретний характер. Зокрема, у представників Ленінградської області є декілька пропозицій.
І перша така - в області туризму. Твердження гостей з цього приводу - взагалі , за однією з версій Росія почалася з міста Стара Ладога, ( інша версія - з Новгороду) тобто туристам є на що поглянути. До всього, якщо туристи їдуть дивитися на Петербург, то звісно зупинитися можна в одному з міст області. Так дешевше. А загалом туризм для наших гостей цікавий, бо за їх словами ця сфера у них недостатньо розвинута й складає в тамтешньому бюджеті лише 1,3 відсотки.
Друга - це проблеми тамтешньої економіки. Не так давно в місті Тихвін спорудили вагонобудівний завод. Але через жорстку конкуренцію цьому підприємству ніяк не вдається вийти на проектну потужність. Натомість у Кременчуці, за словами гостей таке успішне виробництво є. Тож було б непоганим, якби крюків"яни налагоджували співпрацю - допомагали тамтешнім виробникам з випуском вантажних вагонів.
Загалом в Ленінградській області, за словами гостей, є проблеми зі збутом виробленої продукції. На Заході її не приймають, тож залишаються колишні братні республіки, до яких у наших друзів з Росії доступ є.

Кременчужани завалять Петербург печенням і цукерками

Це друга частина майже дипломатичної зустрічі - промови кременчуцьких чиновників. І тут за нашими апаратниками, які все своє життя перебувають при владі - безперечне лідерство. Перш за все ніхто не сказав гостям, що їхні пропозиції об"єднати зусилля вагонобудівників російського Тихвіна і українського Кременчука навряд чи можуть бути прийнятними. Бо хто буде створювати собі зайву конкуренцію, аби потім мати проблеми. Тож краще ділитися тим, що є в одних, але немає в інших. Такий зміст дипломатії по кременчуцькі
І те, чого немає у Ленінградській області, у нашому місті є у достатній кількості. Перш за все , за словами заступника голови Полтавської обласної ради Володимира Оніщенка йдеться про кондитерські вироби й фірму "Лукас", де їх виробляють.
І тут допомога потрібна, бо родина Лукацьких, яка керує цим підприємством хоче вийти на ринок Москви, а зробити це - проблематично.
Ще у Кременчуці є щебінь і було б непогано знайти нових покупців на нього в Росії.
Інше, що нас цікавить - той же туризм. Зокрема, у дитячих оздоровчих таборах Полтавщини можуть влітку оздоровлювати дітей з Росії. В усякому випадку путівки в ці табори були б дешевшими, ніж до Криму, а клімат у нас не такий жаркий, як на узбережжі Чорного моря. Тобто шляхи до співпраці у нас є і головне таку співпрацю врешті решт активізувати.
Останнє, про те, що сподобалося у нас депутатам з Ленінградської області. І тут на чільних місцях - галушки, сало, м"ясо і молочні продукти. І загалом, на думку гостей - у нас відбувається штучне розділення народів, бо всі ми вихідці з СРСР. "Це ж наша. Це ж наша земля. Яка там Україна? Це ж наші браття", - така прикінцева заява від представників "Єдиної Росії". Однак ці слова гостей наші чиновники дипломатично не коментували.
"Прошу передати всім мешканцям України привіт з Ленінградської області, - таке прикінцеве слово від депутата Ленінградської обласної думи Галини Кулакової. Що ми залюбки і робимо. Привітів здалеку у нас справді замало.
Газета "Програма плюс"
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
21:14, 30.08.2012

адвокат Ульянов (30.08.2012, 11:03) писал:Будь-який дружній крок до Росії - то завжди крок назустріч внутрішніх проблем країни, тому що вона мов зозуля- спочатку залазить у гніздо, а згодом викидає звідти хазяів через: "захист росіськьої мови, "русскій мір", утиски росіян" і так далі і так далі.


Россия защищает СВОИ интересы. И страны которые делают то же самое в принципе могут весьма неплохо с ней сотрудничать. Примеры Белоруссии, Казахстана, Азербайджана тому свидетельства. Весьма мощные и успешные государства (уж получше Украины).

tomanelja (30.08.2012, 11:09) писал:Абсолютно згодна! Ну, зробили в Україні те, що Росія так домагалася - російську мову регіональною, а вони й ноги на стіл - вводять податок на утилізацію автомобілів, та ше й який -30% .


А к Украине он каким боком? Этот закон ограничивает ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ автомобилей. Т.к. национального украинского автопрома практически не существует, то на украинскую экономику это практически не повлияет. Разве что на тех кто занимается реэкспортом или отверточной сборкой иностранных автомобилей.

писатель (30.08.2012, 12:19) писал:Росія нам штучно зменшує обсяги виробництва - є колісний завод , який постраждає, є ХК "АвтоКрАЗ"


На колеса действие этого закона не распространяется. Так что пример мимо кассы. И отдельно поставленные колеса никто дополнительным налогом облагать не будет.

адвокат Ульянов (30.08.2012, 15:51) писал:
Rocketa, питання не в тому, чи створюють підприємства конкурентноспроможну продукцію - це проблема їх власників. Питання в тому, що Росія декларує себе "Братнім народом" - але діє при цьому, як вовк.
Закривати ринки так, як вони це роблять - це прояви дикунства.


Что-то не припомню братских поступков со стороны Украины. А если Украина поступает с Россией не по братски, то чему удивляться. Вполне обычные отношения двух независимых государств.

А то как в том анекдоте:
— Доброго дня, куме! Куди це Ви?
— В крамницю.
— А рушниця вам навіщо?
— Та, може, москалика зустріну.
— Та й що?
— Та й застрелю заразу!
— А як він Вас?
— А мене за що?

Как жесткие действия со стороны России - так про братство вспоминают. А как навстречу пойти так все про "злобных москалей" распинаются.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
Гражданин
Retro
21:56, 30.08.2012

Rocketa (30.08.2012, 15:47) писал:
если предприятия не имеют иных рынков сбыта кроме как россия, то в этом вина конечно же россии


У нас уже неоднократно котнракты перехватывали конкуренты из России. Договорились с Прибалтикой. Вроде все ок. Приходят из /известная российская компания/. начинается подключение дипломатов, давление со стороны госсударства на нашего контрагента. Итог - контракт заключают не с нами, а с русскими.Причем условия их контракта менее выгодны для прибалтов чем наши. И похожие ситуации возникали в Белоруссии и Казахстане. Россия никому и никогда не позволит "свободно" торговать в зоне СНГ. Есть много рычагов влияния начиная от газа и заканчивая культурной ассимиляцией.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

писатель (30.08.2012, 17:13) писал:Не так давно в місті Тихвін спорудили вагонобудівний завод. Але через жорстку конкуренцію цьому підприємству ніяк не вдається вийти на проектну потужність. Натомість у Кременчуці, за словами гостей таке успішне виробництво є.


Завод начал работать только с февраля 2012! Причём здесь конкуренция?!
Что же вы им про УВЗ не подсказали? На УВЗ в год вдвое больше делают вагонов чем наш КВСЗ и на переводчиках сэкономить можно!
А американцы из Starfire Engineering&Technologies в Крюков не просятся перенять наш опыт?
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
Ум человеческий … не пророк, а угадчик, … но не дано ему предвидеть Случая – мощного мгновенного орудия Провидения
(А.С. Пушкин)
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация