Події нашого міста

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
У місті відбувається багато різних подій. Це і перше вересня, і все інше. Але, є те, що сьогодні обговорюється в місцевим бомондом найбільш активно. Йдеться про обрання Почесних громадян Кременчука у 2009 році.
Поки що таких людей в нашому місті - 30. Нині, на таке звання номінують двох відомих людей нашого міста - колишнього директора Кременчуцької тютюнової фабрики Віталія Сергієнка та колишнього директора Кременчуцького автозаводу Олексія Горяїнова. Процес визначення наступний. Спочатку свої пропозиції з цього приводу подають громадські організації. Потім їх обговорюють на сесіях райрад - Крюківській та Автозаводський. Потім закрите обговорення на міськвиконкомі (наступної п"ятниці). Остаточне слово за депутатами міської ради, які приймуть відповідне рішення напередодні Дня міста.
Є результати обговорення на сесіях райнних ради - в Крюківський - більшість депутатів не підтримали жодної кандидатури. Автозаводська районна рада - підтримала на це звання кандидатуру бувшого директора Автозаводу. Є офіційна точка зору - що обидва кандидати люди достойні для отримання звання.
Неофіційна точка зору, оприлюднена не для диктофону - для такого кроку, є свої причини. Але в будь якому випадку все це точки зору представників міської влади. Особисто моя думка з цього приводу, висловлена в ЗМІ - кандидатури справді достойні, але обидва були директорами державних підприємств й за свою роботу отримували державну зарплату. Тож працювали як і всі у відповідності до своїх обов"язків ті інструкцій. Є застереження з цього приводу, що взагалі тему не варто обоговорювати, бо йдеться про приватне життя. Однак в цьому випадку, по моєму, все таки головним постає питання публічності - той, хто змагається за звання одразу стає публічною людиною.
Тож цікава думка форумчан з цього приводу. Чи варто взагалі визначати почесних громадян, бо як на мене для портретів скоро стіни не вистачить Що повинно бути головним при визначенні ? Як ставляться до такої події кременчужани ?
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Звание почетного горожанина вполне нормальная вещь.Естественно,при правильной кандидатуре на него.
То,что их много- извините,город существует много лет(надеюсь,еще долго просуществует) и это естественно, так как люди живут и делают добрые дела и в 70 х,и в 80х и дальше. Поэтому будет город жить дальше,будут и в нем достойные.
Имело бы смысл признание почетными кременчужанами и уже умерших людей, достойных этого.
Что же касается выполнения задач руководителя,то тут нужно кое-что пояснить. В СССР существовали определенные нормативы- столько-то больниц,кинотеатров,школ на 100 тыс.населения.Исходя из них,физиотерапевтическая (пятая) больница Кременчугу не положена. Но она есть и работает. Поэтому люди,ее выбившие, достойны памяти горожан.То же касается многого другого.
Основная задача директора КРАЗА - выпускать автомашины. Благоустройство города прямо его не касается.Если с его помощью город получил дополнительные плюсы в благоустройстве -почему бы не отметить его заслуги ?
Да и выделенные фонды нужно было освоить,то есть превратить цифры в документе в что-то реальное.А с этим тоже были проблемы.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Все правильно ви кажете. Але. Ось ви чи я к прикладу, член обкому КПУ і директор КрАЗа. Самі бачимо, що робітники наші в бараках живуть - а вже після війни років 30 минуло. Але в людей все одно - ніяких зручностей, один великий такий гуртожиток з коридором ( барак називається) і щури як собаки по ньому бігають. Або в будинках таких живуть - двоповерхових, де туалет на вулиці, а східці з другого поверху наружі стоять дерев"яні. Справа ж доходить до того, що матері, а завод великий - вимушені з собою дітей до станка вести, бо дошкільних закладів немає. І ось я для прикладу сижу і думаю. Та у нас же гасло партії - все для людей. А у мене в шкафу ящик армянського коньяку. Тож беру ящик і вперед до міністра свого. Й кажу йому наступне - йома йо, завод зробили, автомобілів випускаю купу, всі їздять , дивляться як і шо, але токарям жити ніде - сплять вночі як не біля станка, так під заводським парканом. А в нас ідеологія: йдемо до комунізму, так що дай ліміти на будинки та на школу та на дошкільний заклад, бо діти на виробництві матерям працювати заважають. І що міністр - не людина ? Тим більше, гроші не його. Звісно - завод великий, всякі делегації їдуть - не бачити ж їм як люди біля станків сплять і воші по робітникам бігають, бо помитися ніде. Зрозуміло, що в цьому випадку і кошти дадуть і все інше, бо є ідеологія, якої слід притримуватися. Інше як це виглядає сьогодні. Героїзм це якщо за людей своїх у начальника просиш, чи совість не втрачена ? І ось тут питання. Загалом в нас 30 почесних кременчужан. Серед них - лікар Дімара, космонавт Леонов, колишній директор УПДМН ( прізвище не повню) два Коваленки - Автозаводський та Крюківський, лікарі Федорченко, Парнета, коваль з автозаводу (який тут робив Стахановський метод ( прізвища не помню) революціонер Бутирін ( його діяння взагалі мало кому відомі), Матицин та інші відомі і маловідомі кременчужани.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Это - героизм. Иметь ящик коньяка и самому не выпить, а отдать на благо людей.
Такие люди должны быть примером для нашего времени, когда народ только пьет,как будто завтра уже не будет. И для многих оно не наступает.
Но ладно -пусть будет ,что не все почетные достойны того звания. Но давайте уже оперировать фактами.Кто такой Бутырин и за что он такой. Не некто неизвестный стахановец,а более точно.
Ну ,против Коваленков газета не напишет ,на это надеяться нельзя. Значит, весь газетный запал пойдет на Бутырина и стахановца. Они уже умерли,не смогут ответить.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:Ну ,против Коваленков газета не напишет ,на это надеяться нельзя. Значит, весь газетный запал пойдет на Бутырина и стахановца. Они уже умерли,не смогут ответить.


Отут шановний - все з точністю до навпаки. Отак то.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
И где это вы заявили публично,что Коваленки не годятся в почетные граждане ? А особенно на страницах прессы ?
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Ну про Коваленка Автозаводского разговор вообще особый. Я его люблю. Но читаем газету, будем писать - слава Богу есть фактура. Во всяком случае я никогда не писал, что они сделали что то особое. В этот раз тоже - но я пишу в СМИ что само звание дискредитировано. Ныне дело за бывшими директорами. Но речь только о двоих. На самом деле директоров-пенсионеров, которые были госчиновниками и получали за свою роботу высокую зарплату, больше и будет справедливо сделать их всех почетными гражданами Кременчуга. Если уж делать, то всех и сразу. Как по мне - в первую очередь директора бывшего ликеро-водочного завода. В вторую - мясокомбината
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Когда статью напечатаете - упомяните это тут. Сравню, что скажут про Коваленко и покойного Бутырина.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 1
Залетный
Доброго Вам, шановні! Ось в мене в даний час немає ні настрою ні натхнення, тому прошу прбачити мене за мою особисту думку що до данної теми.. Простому українському люду, котрий зараз з вини нашого президента. Зігнувшись в три погибелі... копає картоплю на огороді... консервує на зиму помідори... стоїть в черзі за дешевим сахаром... лається і плюється від такго життя... нам набридло! Набрило когось вибирати, просувати... проштовхувати!!! Коваленки та інші виконують свої обов,язки перед народом, який їм довірив своє місто і отримують хороші гроші!!! Пропоную вібирати людину міста серед простих талановитих людей що проявляють душевність та людяність на своїй роботі та підняти нарешті престиж простої інтелигентної людини!!!
Горожане
+ 1
Залетный
Да ..очень много желающих развить эту тему!!!
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация