«Визит»

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:З корупцією боротимуться не лише журналісти ?



Без участі кременчужан зрушень в цій справі не буде.

Корупція у нашому місті є чи її немає ? Телекомпанія «Візит» провела спеціальне ток-шоу за цією темою, аби дати можливість мешканцям та представникам нашої влади дати свою відповідь на це запитання.
Провести справжнє спілкування з висвітлюванням різних точок зору для телевізійників Візиту – завдання подвійної складнощі. По перше – телекомпанія і не лише вона, але всі журналісти Кременчука, які проявляють цікавість до суперечливих питань, про суті перебувають в інформаційній блокаді.
Є й інше - наші чиновники уникають телекамер, вони просто втікають від журналістів, якщо ті задають зайві запитання.

Про що каже спілкування

У Кременчуці корупція є. І рівень її високий. Кожен з мешканців міста, якого про це запитали телевізійники, лише наводив приклади з цієї теми. А переважна більшість їх стосується саме нашої влади. А нині корупція найбільша як у судах та правоохоронних органах, так і в освіті та медицині.
Тобто немає такого у нашому житті, де б корупції та хабарництва не існували.
Далі ж про те, де цієї корупції у нашому житті найбільше і чому. Кваліфікована точка зору на це – від прокурора Кременчука Тимофія Кодоли. Його підлеглі проводять відповідні перевірки і відкривають кримінальні провадження. Але наскільки актуальні для мешканців нашого міста справи відкриті за фактами корупції у ветеринарній медицині Козельщанського району ? У нашому місті такого явища вистачає і без сусідніх сіл. А перша й найбільш гучна справа про корупцію – це факти хабарництва міськими чиновниками, якими перейнялися у Кременчуці вже фахівці з обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю. Факти – доволі відомі – це робоча група з приватизації кімнат у гуртожитках, її представники і вимагання з людей заплатити хабарі по 12 тисяч гривень за дозвіл на приватизацію даху над головою.
І саме з цього приводу виступи та запитання журналістів до присутніх, а цього разу замість представника влади на ток шоу завітали депутат міської ради Володимир Шапран, керівник громадської організації щодо протидії корупції Олександр Крижановський та народний депутат Сергій Каплін. Саме їм й довелося вислухати історії, як з людей у нашому місті збирають гроші ( хабарі) і чим все завершується.
Аби можна було цю інформацію почути не лише від тих, хто телефонує у прямий ефір, журналісти ТК «Візит» запросили до участі в ток щоу і мешканців Молодіжного, які вже заплатили УЖКГ міста невідомо за яку приватизацію по дві з половиною тисяч гривень. Тепер у цих громадян немає ні грошей, ні підписаних угод. А от питання – наскільки такі дії наших чиновників, проти яких відкривають кримінальні справи за фактами отримання хабарів – є законними, залишаються.
Що буде далі і наскільки такими спілкуваннями у прямому ефірі можна зупинити корупцію у Кременчуці? Тож на ток шоу лунають запевнення народного депутата та представника громадської організації, що вони цю справу так не полишать.
А Сергій Каплін, за його інформацією, вже зайнявся кременчуцькими подіями і написав відповідні заяви як до МВС, так і Генеральної Прокуратури. У своїх запитах нардеп вимагає взяти справу хабарництва у Кременчуці під жорсткий контроль. Не меншими будуть й дії представників громадськості, які беруться за відкликання депутата міської ради - чиновника відділу розподілу житлової площі, якого міліція взяла на хабарництві.
Останнє, про що обіцяють вже всі учасники спілкування – вони допомагатимуть кременчужанам й зроблять все , аби з громадян більше не стягували грошей. І першими, що вочевидь зроблять – переймуться діяльністю різних робочих груп міськвиконкому, поява яких у справі приватизації не передбачена жодним законом.

Що кажуть телеглядачі ?

А телеглядачі, яких справа хабарництва вже дістала – вимагають лише одного – жорстко карати тих, хто всі справи людей вирішує протизаконно. І таких голосів, які вимагають покарання вп»ятеро більше від тих, хто закликає просто не давати хабарі. Чому така різниця – можна зрозуміти. Якщо нашим чиновникам не давати хабарів, то як вирішити справу яка непокоїть, законним способом? Тим більше, що в останні роки закони у нашому місті і не лише йому просто перестали працювати.
Втім, є ще один спосіб і громадяни теж праві – можна і потрібно хабарів не давати, але відстоювати власні права. Це довший, однак більш справедливий та чесний шлях, бо якщо заплатити один раз, то доведеться платити все життя.

Яка думка журналістів ?

Якщо обійти намагання окремих наших колег будь що витиснути нардепа Сергія Капліна з Кременчука, "бо у нас є свій народний депутат", то можна сказати лише про одне. Провладні чи опозиційні до влади журналісти погоджуються в одному – справу хабарництва у місті слід припинити. І чим швидше ми це зробимо, тим краще для всіх нас. А от чому міська влада обходить це питання, то тут пояснення лише одне. Наші чиновники не дуже охоче спілкуються з кременчужанами, за податки яких вони і живуть. А ще гірше у них виходить зі спілкуванням зі ЗМІ, бо в такому випадку доводиться відповідати на незручні запитання.
Поки що наші чиновники хочуть , аби і мешканці міста і журналісти були керованими і все залишалося як і раніше. Раніше - це коли вони отримують заробітну плату, а за що саме отримують, то це нікого не повинно цікавити. Тож і виглядає нині діалог кременчуцьких чиновників та ЗМІ, як розмова сліпого з глухим.

Геннадій Алєксєєв, заступник начальника відділу з розподілу житлової площі міськвиконкому сьогодні вийшов на роботу та приступив до виконання своїх обов"язків. А покарання напевне чекає сина одного з начальників КЖЕПів нашого міста.

Да товариство, наступна тема цієї п"ятниці - освіта . Проблеми освіти у Кременчуці. Хто хоче взяти участь у телеефірі - будь ласка. Телефони є - якщо є що сказати - студія відкрита для виступів. Тел 0665703767, або 740008
Горожане
+ 180
Великий Гуру

kztu (13.04.2014, 21:42) писал:ну так ПС....

Как это Вы еще Путина сюда не пришили? Уже все работает.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте