Газета об оружии

0
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
Краткая информация, чтобы было поменьше домыслов:
Объём - 16 полос А4
Периодичность 2 раза в год
Распространение - бесплатно, в оружмагах, на стрельбищах и т.д. Возможно - и в разрешиловке. По области.
Тираж - тысяч 10, скорее всего.
Опыт - мало-мало имеется.

Будет первый номер (скорее всего - летом) - тогда и обсудим. Конструктивная критика принимается. Яра - зарезервирована страница под "Полигон" и разворот под МКПС.

За сим и откланиваюсь.
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
0
Аксакал
Как и обещал я вытер весь "диалог" не носящий конструктивного характера.
Желающим продолжить - прошу в "личку".

По теме:

Интересная задумка, буду ждать ее реализации.
За предложение - спасибо. Обсудим.
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
Черновичок статьи. Комментируем, критикуем

12 мая в Киеве прошёл дуэльный матч (травматический пистолет), организованный клубом «Лекс».
Дуэлью в современном стрелковом спорте называется противостояние двух стрелков. Но процедура несколько отличается от средневекового смертельного поединка или соревнования пейнтболистов.
Это очень зрелишный поединок, заключающийся в том, что перед обоими стрелками находится одинаковый набор целей. По сигналу судьи они начинают их поражение, зачастую усложнённое дополнительными условиями. Иногда счёт идёт на доли секунд. В конецном итоге всё решают меткость и скорость. Но без холоднокровного спокойствия о меткости остаётся только мечтать… Как хочется сделать выстрел побыстрее! На твоих глазах мишени противника валятся одна за другой, или он опустошает магазины с почти пулемётной скоростью… Очень тяжело в таких условиях сосредеточится и сделать прицельный выстел без спешки и промедления.
Важную роль играет знание своего оружия. Уход за ним, тщательная отладка и доводка. Регулярные тренировки. Общепризнано, что до 80% времени занимает так называемое «холощение». Это сленговый термин, обозначающий отработку навыков обращения с оружием без произведения выстрела.
К сожалению, на этом матче были часты задержки в стрельбе, вызванные разными причинами. Утыкание патрона, неправильно подобранная пружина… В результате – потерянные секунды. И приобретённый опыт. (Почему-то задержки возникали чаще у новичков…)
Люди, впеврые присутствовавшие на подобном мероприятии, быстро убедились, что защитное снаряжение – очки, наушники – не просто формальность. Резиновый шарик, летящий рикошетом, способен нанести довольно чуствительный удар. Через джинсы. Синяка, конечно, не остаётся… Но глаз вряд ли способен вынести подобное без последствий. В принципе, все меры безопасности разрабатывались на основе многолетнего опыта. Правила жёсткие, даже жестокие. Но только благодаря им не происходят несчастные случаи.
Команда кременчужан «Полигон», несмотря на малый опыт большинства её участников, проявила себя достаточно неплохо. «Отец-основатель» Дмитрий Ярина Вошёл в десятку лучших, дуэль Ларисы Зуевой была одной из самых напряжённых - последние мишении её и опытнейшего соперника упали практически одновременно. Артём Савельёв, Евгений Шишмаков и Дмитрий Мантуров заняли места соответственно опыту и удаче. Многие не смогли приехать по различным причинам – но впереди ещё много встреч.
По окончании матча стрелки разъезжались неохотно. В небольших группках тут и там раздавался смех, новеньнькие обменивались телефонами и электронными адресами, договаривались переслать фотографии. Ветераны осуждали организационные вопросы. Матч удался. Не за горами следующий.

Сокращённая таблица результатов и фото.
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
Володимире Володимировичу, розповісте будь ласка, детальніше про так звані "пристроях вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії"

Згідно постанови Кабміну, рішень Верховного суду і Генпрокуратури це - не зброя в традиційному розумінні цього слова. Не дивлячись на те, що часто ці "спецзасоби" виконані на базі бойових пістолетів і револьверів, їх призначення - активна самооборона. Використання бойових набоїв в них неможливе. Такі спецзасоби стріляють гумовою кулькою, яка частіше за всього не ранить, а просто завдає сильного удару, достатнього, щоб зупинити нападаючого. Природно, свою роль грають зовнішній вигляд і звук пострілу.
В світовій практиці, в багатьох країнах Євросоюзу, наприклад - в Німеччині, Прибалтиці продаж подібних засобів самооборони здійснюється при пред'явленні посвідчення особи. Яких-небудь довідок і дозволів не вимагається. Це частка конституційного права кожного на захист своїх інтересів. Більше того, за кордоном, якщо ви маєте розкішний будинок, пристойне авто або таке інше, але не маєте засобів активної оборони, то відносно вас… складуть протокол, який вимусить їх придбати!
До речі, враховуючи світовий досвід, можна сказати, що рівень злочинів супроти особистості знижується з озброєнням населення.
Завчасто слово "зброя" викликає побоювання. Пригадайте події кінця минулого сторіччя, коли розвернулася дискусія з приводу вільного продажу газової зброї. Висловлювалася думка, що подібний крок наведе до неконтрольованого сплеску застосування "газівників" в т.ч. і з кримінальною ціллю.
Озираючись назад, ми можемо констатувати: цього не сталося, навпаки - ми напрацювали неоцінимий досвід цивілізованого обігу та використання у суспільстві зброї несмертельної дії.
Враховуючи вітчизняну і зарубіжну практику, ми маємо прецедент поступового впровадження в українську дійсність елементів розвитку демократії. Так, вам не почулося, адже у суспільстві рівних прав, всі його члени повинні мати і рівні можливості для захисту свого майна, життя і здоров'я. Але це необхідно робити поступово, не копіюючи закордонні схеми, з урахуванням менталітету сучасного українця.
Втім, як і в попередній епопеї з газовою зброєю, я вважаю, все буде добре.
Ми проводимо ретельну перевірку кожного заявника. Як правило, власники зброї - благополучні законопокірні громадяни.
Перед отриманням дозволу на придбання потенційні власники в обов'язковому порядку навчаються на курсах. Там вони виучуються правилам безпечного поводження із зброєю. Хотілося б сказати добре слово про різні стрілецькі клуби і асоціації. В першу чергу там пропагується саме культура поводження із зброєю. На змаганнях стрільця, який направив ствола у бік глядачів або поклав палець на спусковий гачок, не збираючись робити постріл, негайно дискваліфікують!
В Україні дозволяються спецзасоби тільки вітчизняного виробництва. Це і підтримка вітчизняного виробника, і гарантія якості, надійності. Турецько-китайська продукція виконується завчасто на дуже низькому технологічному рівні, що представляє небезпеку для стрільця.
Скінчено, до питання дозволу короткостовбурної зброї (КЗ) потрібно підходити відповідально. Так, воно має потужність набагато нижче довгоствольного (до речі, найгрізніша зброя на дистанції до 50 метрів - мисливська рушниця!), але можливе його повсякденне носіння. Погодьтеся, досить складно представити собі людину, що йде по місту з рушницею або гвинтівкою. Повсякденне носіння КЗ багато разів збільшує вірогідність його застосування, але разом з тим і найбільш ефективно захищає власника.
В даний момент придбання спецзасобів дозволено найбільш сціально-відповідальним категоріям громадян. Це журналісти, члени формувань по охороні громадського порядку і державного кордону, держслужбовці, судді, члени їхніх сімей, співробітники милиции, військовослужбовці… Список достатньо широкий.
Основну загрозу для суспільства представляють не законопокірні власники зброї, а кримінальні елементи. Відсоток протиправного використання зареєстрованої зброї украй малий. З іншого боку, якраз озброєння громадян і здатне зупинити розгул злочинності. Особливо - грабежів і згвалтувань. Вважаю, що спокуса відняти мобілку або гаманець сильно зменшиться, коли злочинець буде знати, що жертва, можливо, озброєна.
Окремо хочу згадати періодичні трагедії, що відбуваються в США. Але виною цьому не наявність зброї на руках у населення, а швидше психологія американців і майже повна відсутність контролю. В сусідній Канаді, де правила продажу зброї такі ж, але інший менталітет, подібного не відбувається. З найближчих сусідів можна згадати Молдову - там громадянам дозволено придбання КЗ, причому без особливих проблем. І все нормально!
Зброя, що знаходиться зовні правового поля, використовувана злочинцями - от основна небезпека для суспільства. Вилучення його з обороту і покарання виннних - одне з основних завдань органів захисту правопорядку.

Дмитро Мантуров

При підготовці інтерв'ю використані матеріали прес-центра ГУ МВС України
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
0
Аксакал
Ну чтоже, лови мои комментарии:

1. Нигде в тексте не нашел упоминания о том, что этот матч был проведен в соответсвии с правилами практической стрельбы. А это был именно матч по практической стрельбе из пистолета (пусть и травматического).
2. Очки и наушники - не формальность, а одна из составляющих краеуголного принципа практической стрельбы - БЕЗОПАСНОСТЬ стрелков и зрителей. За 30 лет проведения турниров и матчей по ПС не было ни одного несчастного случая. Сделать на этом акцент!
3. Ни слова о квалификационных упрежнениях. Что это, для чего они нужны, как они проходили.
4. Не совсем понятна хронология заметки: Дуель, Прощание. Может сделать: Вступление о ПС, Открытие матча организаторами (СК "ЛЕКС" и Владислав Збаранский), Квалификационые упражнения, Дуэль, Награждение победителей, Прощание.
5. Не упомянуто, что мы были самыми массовыми иногородними участниками. Вообще из иногородних были только мы и харьковчане.
6. Мы не "команда кременчужан" - мы "Команда Кременчугского Стрелкового Клуба "Polygon". "Отец-основатель" - слишком пафосно, не надо.
7. Обязательно упомянуть великолепную организацию матча - это действительно так и было.

Вроде все. Если что - еще напишу.[/I]
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
Принято
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
+ 3
Гастарбайтер
Змей__
Может что помочь, я не против.
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
GRIF,
Зело благодарен. Помощь весьма прозаична. Пол-тонны газетки, мешок денег, развозка по области...
Сами справимся. Но есть несколько вакансий журналистов. Намёк: от 25 лет и без зарплаты. :pleasantry:
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
+ 3
Гастарбайтер
Змей__
Ок. Дима давай созвонимся, можно поговорить на эту тему, я не против, номер мобильного в личке.
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
Интервьюс полтавским разрешителем
Володимире Володимировичу, розповісте будь ласка, детальніше про так звані "пристроях вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії"

Згідно постанови Кабміну, рішень Верховного суду і Генпрокуратури це - не зброя в традиційному розумінні цього слова. Не дивлячись на те, що часто ці "спецзасоби" виконані на базі бойових пістолетів і револьверів, їх призначення - активна самооборона. Використання бойових набоїв в них неможливе. Такі спецзасоби стріляють гумовою кулькою, яка частіше за всього не ранить, а просто завдає сильного удару, достатнього, щоб зупинити нападаючого. Природно, свою роль грають зовнішній вигляд і звук пострілу.
В світовій практиці, в багатьох країнах Євросоюзу, наприклад - в Німеччині, Прибалтиці продаж подібних засобів самооборони здійснюється при пред'явленні посвідчення особи. Яких-небудь довідок і дозволів не вимагається. Це частка конституційного права кожного на захист своїх інтересів. Більше того, за кордоном, якщо ви маєте розкішний будинок, пристойне авто або таке інше, але не маєте засобів активної оборони, то відносно вас… складуть протокол, який вимусить їх придбати!
До речі, враховуючи світовий досвід, можна сказати, що рівень злочинів супроти особистості знижується з озброєнням населення.
Завчасто слово "зброя" викликає побоювання. Пригадайте події кінця минулого сторіччя, коли розвернулася дискусія з приводу вільного продажу газової зброї. Висловлювалася думка, що подібний крок наведе до неконтрольованого сплеску застосування "газівників" в т.ч. і з кримінальною ціллю.
Озираючись назад, ми можемо констатувати: цього не сталося, навпаки - ми напрацювали неоцінимий досвід цивілізованого обігу та використання у суспільстві зброї несмертельної дії.
Враховуючи вітчизняну і зарубіжну практику, ми маємо прецедент поступового впровадження в українську дійсність елементів розвитку демократії. Так, вам не почулося, адже у суспільстві рівних прав, всі його члени повинні мати і рівні можливості для захисту свого майна, життя і здоров'я. Але це необхідно робити поступово, не копіюючи закордонні схеми, з урахуванням менталітету сучасного українця.
Втім, як і в попередній епопеї з газовою зброєю, я вважаю, все буде добре.
Ми проводимо ретельну перевірку кожного заявника. Як правило, власники зброї - благополучні законопокірні громадяни.
Перед отриманням дозволу на придбання потенційні власники в обов'язковому порядку навчаються на курсах. Там вони виучуються правилам безпечного поводження із зброєю. Хотілося б сказати добре слово про різні стрілецькі клуби і асоціації. В першу чергу там пропагується саме культура поводження із зброєю. На змаганнях стрільця, який направив ствола у бік глядачів або поклав палець на спусковий гачок, не збираючись робити постріл, негайно дискваліфікують!
В Україні дозволяються спецзасоби тільки вітчизняного виробництва. Це і підтримка вітчизняного виробника, і гарантія якості, надійності. Турецько-китайська продукція виконується завчасто на дуже низькому технологічному рівні, що представляє небезпеку для стрільця.
Скінчено, до питання дозволу короткостовбурної зброї (КЗ) потрібно підходити відповідально. Так, воно має потужність набагато нижче довгоствольного (до речі, найгрізніша зброя на дистанції до 50 метрів - мисливська рушниця!), але можливе його повсякденне носіння. Погодьтеся, досить складно представити собі людину, що йде по місту з рушницею або гвинтівкою. Повсякденне носіння КЗ багато разів збільшує вірогідність його застосування, але разом з тим і найбільш ефективно захищає власника.
В даний момент придбання спецзасобів дозволено найбільш сціально-відповідальним категоріям громадян. Це журналісти, члени формувань по охороні громадського порядку і державного кордону, держслужбовці, судді, члени їхніх сімей, співробітники милиции, військовослужбовці… Список достатньо широкий.
Основну загрозу для суспільства представляють не законопокірні власники зброї, а кримінальні елементи. Відсоток протиправного використання зареєстрованої зброї украй малий. З іншого боку, якраз озброєння громадян і здатне зупинити розгул злочинності. Особливо - грабежів і згвалтувань. Вважаю, що спокуса відняти мобілку або гаманець сильно зменшиться, коли злочинець буде знати, що жертва, можливо, озброєна.
Окремо хочу згадати періодичні трагедії, що відбуваються в США. Але виною цьому не наявність зброї на руках у населення, а швидше психологія американців і майже повна відсутність контролю. В сусідній Канаді, де правила продажу зброї такі ж, але інший менталітет, подібного не відбувається. З найближчих сусідів можна згадати Молдову - там громадянам дозволено придбання КЗ, причому без особливих проблем. І все нормально!
Зброя, що знаходиться зовні правового поля, використовувана злочинцями - от основна небезпека для суспільства. Вилучення його з обороту і покарання виннних - одне з основних завдань органів захисту правопорядку.

Дмитро Мантуров

При підготовці інтерв'ю використані матеріали прес-центра ГУ МВС України
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте