Розрахунки вартості ремонту експертів, оцінювачів і аварійних комісарів

0
Горожане
+ 4
Местный
Якщо автомобіль щойно з салону, то МОЖЕ, з дуже малою долею ймовірності, але страхова все ж погодиться на рахунок, а якщо автомобіль не новий, або були попередні аварії - то Вам пряма дорога до експертів, інакше СК на ваші деталі зарядить великий ізнос, і відповідно сума збитку буде набагато меньша від тієї шо Вам необхідно.
Доречі, СК поступають хитро. Ви їм надаєте рахунок, а вони кажуть, шо мол ми виплачуємо половину суми, а тоді коли ви відремонтуєте, і принесете акт виконаних робіт вони вам доплатять суму, що залишилась.
Або ще фішка - віднімають від вартості ремонту НДС, а це на 20% меньше!!!
Горожане
+ 178
Великий Гуру

makey_s писал:Якщо автомобіль щойно з салону, то МОЖЕ, з дуже малою долею ймовірності, але страхова все ж погодиться на рахунок, а якщо автомобіль не новий, або були попередні аварії - то Вам пряма дорога до експертів, інакше СК на ваші деталі зарядить великий ізнос, і відповідно сума збитку буде набагато меньша від тієї шо Вам необхідно.


Это если в договоре есть франшиза и учитывается износ, то хоть через 3 км. машину разбил после выезда из салона. Будет уменьшена сумма возмещения на процент франшизы и процент износа (у каждой СК могут быть разные).
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 4
Местный
Згідно Методики знос автомобіля до 5 років =0, якщо немає слідів попередніх аварій, слідів відновлювальних ремонтів або корозії. Якщо страхова рахує самостійно знос, то їхні дії протизаконні і можуть піддаватись оспоренню в суді. А від франшизи уже нікуди не дінешся...
Горожане
+ 178
Великий Гуру

makey_s писал:то їхні дії протизаконні і можуть піддаватись оспоренню в суді. А від франшизи уже нікуди не дінешся...


Вы теоретик или практик? Искренне желаю не сталкиваться с СК.
С уважением,
Сергей
Забаненные
Почетный
старейшина

Serzh_G писал:Вы теоретик или практик? Искренне желаю не сталкиваться с СК.


Практика бывает разной. На примере штрафов за нарушение ПДД: бывают практики, которые оплачивают все штрафы, бывают такие которые ни одного или очень незначительный процент, а если повезет, то еще и инспектора приезжают, предлагают денег за отзыв заявления/иска :)
"Я смотрел в эти лица и не мог им простить
Того, что у них нет тебя и они могут жить..."
В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
Горожане
+ 178
Великий Гуру

woland писал:Практика бывает разной


Но как ни крути через суды - это очень долго.
С уважением,
Сергей
Забаненные
Почетный
старейшина

Serzh_G писал:Но как ни крути через суды - это очень долго.


А что кто-то завтра умирать собрался?
"Я смотрел в эти лица и не мог им простить
Того, что у них нет тебя и они могут жить..."
В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
Горожане
+ 4
Местный
Попадалась мені думка, що якшо страхова починає мутить, або взагалі відмовляється платить, потрібно звернутись в моторно-транспортне бюро, і вже з ними вести розмову. Моторно-транспортне перевіряє, і при порушеннях з боку страхової може забрати в них ліцензію.
Горожане
+ 178
Великий Гуру

woland писал:А что кто-то завтра умирать собрался?


Ну если у Вас есть годик так по минимуму побегать по судам, тогда пожалуйста.

makey_s писал:Попадалась мені думка, що якшо страхова починає мутить, або взагалі відмовляється платить, потрібно звернутись в моторно-транспортне бюро, і вже з ними вести розмову. Моторно-транспортне перевіряє, і при порушеннях з боку страхової може забрати в них ліцензію.


Это если ОСАГО, и то сейчас все на "кризис" списывают. Хотя бабки на депозитах (по закону должен быть депозит покрывающий разрыв в ликвидности в случае временных проблем с финансами). Есть еще и государственный контролирующий орган, но у них сейчас столько жалоб, что это также длинная очередь. Да и если забирать лицензии, то останется 2-3 страховые, которые более или менее платят.
Еще совет на будущее. Не платить на год вперед за КАСКО, даже если деньги есть. Я за год заплатил полностью. В итоге 3 месяца поездил и мне разбили авто. В итоге полгода маялся со страховой. Так бы мог не платить, если бы выплаты по возмещению не было.

Добавлено спустя 8 часов 7 минут 25 секунд:

Кста. Сейчас реально платят деньги только две СК. Вчера говорил с один товарищем (руководитель СК) и он ответственно сказал.
P.S. Тему можно сливать в "Страхование"...
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 4
Местный

Цитата:Это я с машинами практически на ты, а вот если бы человек не понимающий в ремонте, то вместо положенных 57 тысяч написали бы 30 тысяч и потом было бы открытие на СТО

- а Ви самі тримали в руках кошториси які дають фірмові СТО? До них тільки попади - відразу таку бумагу напишуть.....
Брат в Харькові по глупості повірив рекламі про діагностіку авто на СТО за 1 грн., так він потім ледь забрав машину - не хотіли віддавати - а в замін написали шум підшипників ступиць, рульовий механізм і задні амартизатори на заміну - це все видав стенд по діагностиці. В рахунку були ціни на запчастини "сірих" диллерів, які виявились вищі ніж офіційних диллерів.
А на практиці - був один епізод - в бусік вдарена була дверь задка, СТО дала ціле скло двері задка на заміну: "А чому дали на заміну" - "А вдруг мы будем его снимать и повредим...."
Полюбому в кошторисах СТО вартість ремонту буде вища, в тому числі й тому, що кількість нормогодин, потрібних для розбирання/збирання, ремонту, усунення перекосу кузова і фарбування визначається на глаз
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте