Водительские права на мопеды и мотороллеры

0
Горожане
+ 51
Заслуженный
пенсионер

jenyok писал:а теперь придется права покупать.


Лучше не покупать, а сдавать на права.
All we need is love(c)
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Если бы только малолетки....пару недель назад видел 45 летнего оболтуса. Он был пойман в пьяном виде на скутере утром и в тот же день вечером ....
Оба раза ехал за добавкой в магазин.....
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
-582
Заслуженный
пенсионер

ViewPoint писал:Лучше не покупать, а сдавать на права.


Да я ж не спорю
Горожане
-1
Залетный

AD писал:Если бы только малолетки....пару недель назад видел 45 летнего оболтуса. Он был пойман в пьяном виде на скутере утром и в тот же день вечером ....
Оба раза ехал за добавкой в магазин.....


Вот-вот!!! Едет скутере семейство- папа мама и ребёнок и вдобавок пара сумок! При этом петляя между автомобилями и обгоняя их! страшно смотреть! И вы думаете что если этот дибил сдаст на права то станет ездить сугубо по правилам?
Думаю что нет!
Если ничего другое не помогает- прочти наконец инструкцию!
Горожане
0
Аксакал
Абсолютно правильное решение.
Как человек, лично пострадавший от этих "ездунов" полностью его разделяю.
И за возрастные ограничения и за необходимость сдавать на Права.

Только вот терзают меня смутные сомнения - какое количество из нынешних "хрустиков" таки сподвигнуться сделать это...
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 6
Гастарбайтер
возрастные ограничения и раньше были

Цитата:6. ВИМОГИ ДО ВОДІЇВ МОПЕДІВ І ВЕЛОСИПЕДІВ

6.1. Рухатися по дорозі на мопедах дозволяється особам, які досягли 16-річного, на велосипедах - 14-річного віку. Під час руху по дорозі водій мопеда та пасажир, якого він перевозить, зобов'язані бути в застебнутих мотошоломах.


только вот "Строгость росийский законов компенсируется необязательностью их выполнения" (с) к сожелению.
Горожане
0
Почетный
старейшина

Yara писал:Только вот терзают меня смутные сомнения - какое количество из нынешних "хрустиков" таки сподвигнуться сделать это...


а я думаю, что когда у одного-двух-...-десятерых позабирают прямо на проезжей части мопеды за то что ездят без прав соответствующей категории, так сразу сработает так званая "цыганская почта" и все эти умники сразу ринутся по автошколам... ИМХО
Уважаемые пешеходы!
Если мы останавливаемся пропустить вас на пешеходном переходе, а то и вне его. Это не повод идти с видом, будто вас боженька поссать отпустил и вы растягиваете удовольствие.
Забаненные
+ 133
Почетный
старейшина

elektrilla писал:И вы думаете что если этот дибил сдаст на права то станет ездить сугубо по правилам?Думаю что нет!


И я думаю, что нет. В смысле не сдаст.
Не существует безвыходных ситуаций, лишних людей, случайных встреч и потерянного времени.
Забаненные
Почетный
старейшина
http://www.sai.gov.ua/pages.shtml?id=1348
Горожане
+ 329
Великий Гуру

Цитата:10.06.2010 В Україні розпочали реєстрацію мопедів з видачею спеціальних номерних знаків

У Департаменті ДАІ МВС України відбувся брифінг для представників засобів масової інформації, на якому обговорено питання реєстрації мопедів та процедуру отримання посвідчення водія категорії “А 1”.
Як повідомив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Олександр Демянко, 24 вересня 2008 року Верховною Радою України прийнято Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, пунктом 1 прикінцевих положень якого передбачено запровадження державної реєстрації мопедів з 1 січня 2010 року.
На виконання зазначеної вимоги пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2009 року № 1371 на МВС покладено завдання щодо забезпечення проведення державної реєстрації мопедів з 1 січня 2010 року. Пунктом 2 цієї постанови встановлено, що перша державна реєстрація мопедів, придбаних до набрання чинності Порядком, затвердженим цією постановою, до 1 липня 2010 року може проводитися без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення Державною автомобільною інспекцією відповідних перевірок.
З метою захисту інтересів громадян Департаментом ДАІ МВС України вжито заходів щодо забезпечення мінімальної вартості реєстрації мопедів. Так, під час реєстрації мопедів передбачається видача тимчасових реєстраційних талонів на паперовій основі, які в 5 разів дешевші за пластикове свідоцтво про реєстрацію. При цьому строк дії таких талонів не встановлюється. Вартість реєстрації мопедів повинна складатися лише з вартості тимчасового реєстраційного талону (45 грн.), номерного знаку, послуг за огляд транспортного засобу (11 грн.) та оформлення реєстраційних документів (15 грн.). Для мопедів розроблено окремий тип номерних знаків. На сьогодні Департаментом ресурсного забезпечення МВС України на підставі проведених тендерних процедур визначені виробники цих номерних знаків та підготовлені проекти договорів. Орієнтовна вартість номерних знаків для мопедів не перевищуватиме 25 грн.
Право на керування мопедами (категорія „A1”) може бути надано особам, які досягли 16-річного віку. Право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується посвідченням водія транспортного засобу і талоном до посвідчення водія транспортного засобу.
Порядок отримання посвідчень водія, у тому числі категорії „А1”, регламентується Положенням про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 року № 340 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року № 511).
У зазначеному Положенні передбачено спрощення процедури отримання посвідчення водія категорії „А1”.
Так, п. 27 Положення передбачає умови автоматичного відкриття категорії „А1” особам, які до набрання чинності Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” мали посвідчення водія категорії „А”.
Крім цього, п. 28 Положення передбачено, що відкриття категорії „А1” особам, які мають посвідчення водія інших категорій, проводиться за умови проходження двадцятигодинних курсів навчання керуванню на мопеді в закладах з підготовки водіїв, підтвердження керування транспортним засобом протягом останніх 12 місяців за однією з відкритих категорій та складання лише практичного іспиту з керування.
Олександр Демянко також зазначив, що з початку року в Україні зареєстровано 972 ДТП за участю водіїв мопедів (з них 752 - з постраждалими), в яких 57 людей загинули та 853 отримали трав



10 червня 2010 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України


ГАИ
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте