Светофоры в городе

0
Горожане
+ 4
Местный
Якраз його там і немає, нещодавно там був, звернув увагу. Така ж ситуація і на Пролетарська/Леніна. Яким боком світлофор для авто відноситься до пішоходів??

Доречі. Часто так буває що світлофор для пішоходів є, але лампи в нього не горять. Як згідно ПДР повинен вчиняти пасажир - згідно дор розмітки чи відкривать чакри і вгадувать який там має бути сигнал задираючи голову на світлофори для авто?
Горожане
+ 178
Великий Гуру

makey_s (08.08.2012, 16:01) писал: Перехрестя Жовтневої/Пролетарської - пригадали?


Это угол возле "Лукаса" (раньше "Небеса")? Там есть светофор! Хотя буду там сегодня, уточню.
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

makey_s (09.08.2012, 11:32) писал:Яким боком світлофор для авто відноситься до пішоходів??

А яким ні??? І де в ПДР сказано, що великі світлофори відносяться виключно до автомобілів, а до пішоходів - ні?
Наприклад, в ПДР сказано: "Якщо сигнал світлофора має вигляд силуету пішохода, його дія поширюється лише на пішоходів" (8.7.7). І де сказано, що якщо світлофор не має вигляду силуета пішохода, то він виключно для транспорту??
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
Горожане
+ 23
Почетный
гражданин

makey_s (09.08.2012, 08:11) писал:urikrem, п. 16.1 ПДР "Перехрестя, де черговість проїзду визначається сигналами світлофора чи регулювальника, вважається регульованим. На такому перехресті знаки пріоритету не діють"


Каким боком Ваш ответ относится к моему вопросу -

urikrem (08.08.2012, 21:54) писал:а по разметке там какой переход? рег или нерег?

Горожане
+ 4
Местный
makey_s
16:14, 20.09.2012
Поривши в інтернеті інформацію і порозмисливши прийшов до таких висновків. В даному місці (Пролетарська/Жовтнева) пліч-о-пліч розміщені 2 зони: пішохідний перехід і перехрестя.

Із ПДР ми знаємо, що:

Цитата:пішохідний перехід - ділянка проїзної частини або інженерна споруда, призначена для руху пішоходів через дорогу. Пішохідні переходи позначаються дорожніми знаками 5.35.1 - 5.37.2, дорожньою розміткою 1.14.1, 1.14.2, 1.14.3 (див. додаток 2), пішохідними світлофорами . За відсутності дорожньої розмітки межі пішохідного переходу визначаються відстанню між дорожніми знаками або пішохідними світлофорами, а на перехресті за відсутності пішохідних світлофорів, дорожніх знаків та розмітки - шириною тротуарів чи узбіч. Регульованим вважається пішохідний перехід, рух по якому регулюється світлофором чи регулювальником, нерегульованим - пішохідний перехід, на якому немає регулювальника, світлофори відсутні або вимкнені чи працюють у режимі миготіння жовтого сигналу.


Тобто, наприклад, пішохідний перехід по Пролетарській напроти бульвару Пушкіна має дорожні знаки і розмітку, але так як не має світлофора, чи регулювальника, то вважається нерегульованим. Ця ж вулиця Пролетарська, але пішохідний перехід розміщений в зоні перехрестя Пролетарської/Радянської (напроти 2-го корпусу КДПУ Остроградського)- має дорожній знак, розмітку, і має пішохідний світлофор, то згідно ПДР - це регульований пішохідний перехід. У випадку несправності або якщо вимкнений пішохідний світлофор, світлофор для автомобілів буде мигати жовтим кольором. Даним світлофором регулюється рух пішохода забороняючи йому перетинати вулицю червоним сигналом і одночасно дозволяючи рух автомобілям зеленим сигналом, і навкпаки, дозволяючи рух пішоходам зеленим сигналом і забороняючи автомобілям перетинати пішохідний перехід червоним сигналом світлофора. Такий пішохідний перехід може бути як на перехресті, так і за його межами. Тут все зрозуміло.

Тепер що до перехрестя. В ПДР більш меньш толково по поводу перехрестя і світлофора є лише одна згадка:

Цитата:16.1. Перехрестя, де черговість проїзду визначається сигналами світлофора чи регулювальника, вважається регульованим.


В даному випадку призначення світлофора на нашому перехресті єдине - визначати черговість проїзду перехрестя - тобто рух або по Жовтневій, або по Пролетарській, незалежно від знаків пріоритету

І тут ситуація - виходить пішохід на пішохідну доріжку на перехресті Жовтневій в момент коли на перехресті по вул. Жовтневій для автомбілів зелене світло. Даний пішохідний перехід має дорожню розмітку, відповідний знак, але не має світлофору для пішоходів - згідно ПДР він не регульований, тому згідно ПДР

Цитата:18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.



Були думки, що мол, по логіці, якщо немає світлофора для пішохода, то потрібно керуватись світлофором для автомобілів (доречі, такої думки притримується і ДАІ), але згідно 16.1 світлофор лише керує черговістю проїзду. Вернемось до перехрестя Першотравнева/Радянська. Я на авто під"їзджаю по Радянській до цього перехрестя. На Першотравневій є світлофор, а на Радянській немає. Згідно даної логіки якщо на Першотравневій зелений, то на Радянській повинен бути червоний, але так я можу прочекати і хвилину, і 5, і 10, і цілу годину у випадку, коли регулювання пішохідного переходу відбувається від натискання кнопки на стовпі світлофора. А в реалі пішохідний світлофор ніяк не впливає на авто, виїзджаючих з Радянської на Першотравневу, окрім

Цитата:16.2. На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.



Тому приходжу до висновку, що в даному випадку пішоходи мають перевагу перед авто.

Хто має іншу думку, будь ласка, аргументуйте
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

makey_s (10.09.2012, 15:10) писал:Вернемось до перехрестя Пролетарська/Радянська.

Пролетарська та Радянська не перетинаються.

Мабудь малось на увазі замість Пролетарської - Першотравнева?

1. Замените слово "Пролетарская" на слово "Первомайская" в районе бульвара улиц б.Пушкина и Советской (еле осилил координаті)
2. Что Вы хотели спросить, я так и не понял. Вы все объяснили и сами же дали на это ответ (на Пролетарской/Октябрьской)
3.Если по Советской выезжать на Первомайскую, то надо руководствоваться знаком Уступи дорогу. А пешеходный светофор не надо ждать "і хвилину, і 5, і 10, і цілу годину у випадку, коли регулювання пішохідного переходу відбувається від натискання кнопки на стовпі світлофора". Я несколько постов выше написал

ednik (08.08.2012, 17:35) писал:в правилах сказано, что требования пешеходного светофора должны выполнять ТОЛЬКО пешеходы

Поэтому, при зеленом для автомобилей по Первомайской, уступаете дорогу автомобилям и поворачиваете. При красном для автомобилей (зеленом для пешеходов), уступаете дорогу пешеходам и поворачиваете.

На пешеходный светофор не надо обращать внимания. Он не для Вас (водителя). Он для пешеходов.
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
Горожане
+ 4
Местный
ednik,
1. пардон, не Пролетарська та Радянська, а Першотравнева/Радянська, так і є, дякую що поправили
2. Там розміщений світлофор для пішоходів, який регулює їх рух, і якого немає на пролетарській/Жовтневій
3.

Цитата:На пешеходный светофор не надо обращать внимания. Он не для Вас (водителя). Он для пешеходов.

- так і є. Я намагався довсести що і світлофор для водіїв на Пролетарській/Жовтневій НЕ для пішоходів

Цитата:І де сказано, що якщо світлофор не має вигляду силуета пішохода, то він виключно для транспорту??

В ПДР в загальних положеннях сказано про пішохідний світлофор а не просто світлофор, що і дає право так вважати. Але є одне АЛЕ. В нас часто лінуються, і ставлять для рег руху пішоходів замість силуетів пішохода просто зелену та червону лінзу, що протиречить ПДР "8.7.7. Якщо сигнал світлофора має вигляд силуету пішохода, його дія поширюється лише на пішоходів", але в любому вимпадку цей світлофор із 2-х секцій.
Горожане
+ 4
Местный
makey_s
17:56, 22.01.2013

Цитата:І де сказано, що якщо світлофор не має вигляду силуета пішохода, то він виключно для транспорту??

- відповідь на це питання я знайшов в ДСТУ 4092-2002 НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ БЕЗПЕКА ДОРОЖНЬОГО РУХУ СВІТЛОФОРИ ДОРОЖНІ Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки:
4 КЛАСИФІКАЦІЯ

4.1 Залежно від призначеності світлофори поділяють на групи:
транспортні (в умовному позначенні — Т);
пішохідні (в умовному позначенні — П).

7 ПРАВИЛА ЗАСТОСОВУВАННЯ
7.8 Транспортні світлофори типу 7 треба застосовувати для позначання нерегульованих перехресть чи пішохідних переходів.

7.9 Пішохідні світлофори типів 1 і 2 треба застосовувати для регулювання руху пішоходів через проїзну частину доріг.

В цьому ДСТУ також вказано на що розповсюджується сигнал транспортних світлофорів - хто захоче, той прочитає і зрозуміє мене. Тому, як я і писав, регулювання переходу здійснює пішохідний світлофор, і наявність його чи відсутність якраз і визначає - регульований чи не регульований пішохідний перехід
Горожане
+ 26
Местный
avan
16:18, 22.01.2013

ednik (10.09.2012, 17:35) писал:Поэтому, при зеленом для автомобилей по Первомайской, уступаете дорогу автомобилям и поворачиваете. При красном для автомобилей (зеленом для пешеходов), уступаете дорогу пешеходам и поворачиваете.



И при зеленом и при красном (на пешеходном светофоре и светофоре для автомобилей, установленном для едущих по Первомайской) вы останавливаетесь перед знаком "STOP", а затем продолжаете движение, уступив пешеходам, переходящим Первомайскую и автомобилям, движущимся на свой зеленый и даже красный. У вас есть только знак "STOP" и есть требование пропустить пешеходов при повороте, идущих хоть на красный, хоть на зеленый, хоть просто так через 10 полос.
Як тэбэ нэ любыты, Могадишо мий...
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте