Сам собі садівник

0
Горожане
0
Проездом

makey_s 24.05.2011, 13:21 писал:Я теж ось в четверг зробив "закваску", тільки без дрожжей (доречі навіщо вони? воно і так бродить..). Читав що ємкість потрібно чимось накривать так як іспаряється азот а залишається аміак, і ефективність падає, хоча в мене накрите лише склом щоб температура на сонці підвищувалась для прискорення бродіння, а коли перемішуєш то вонь неймовірна!!!!!........



Нічим накривати непотрібно=) нехай бродить два тижні , потім застосовуйте ( звичайно з огляду на концентрацію, як правило обов’язково потрібно розчиняти водою).
Тільки поменше ентузіазму у використанні =) не поливайте ним, все що бачите =)
Картоплі достатньо внесених при посадці добрив.
Морква, буряк - тобто ті рослини що утворюють коренеплоди, упродовж літа максимум підгодовують мінеральними добривами, але й то не завжди варто.( дивлячись який тип грунту)
Інша справа помідори, перець, баклажани – ці рослини потрібно кожні два тижні підживлювати органічними добривами.
Якщо цікавитесь квітами – то їх підживлюють лише мінеральними добривами, органіка провокує буйний ріст зеленої маси, цвітіння ж у цьому випадку незначне.

Щодо піднятого питання доцільності використання мінеральних добрив... розумієте, рослині потрібні для повноцінного розвитку калий, азот, фосфор тощо, яким чином ви їй їх будете давати – чи купивши у магазині, чи спробуєте добути їх своїми силами організувавши міні – завод з переробки огризків, то неважливо. Головне – правильне дозування.
А взагалі-то головний аргументом у тому який спосіб для себе обрати при садівництві є співвідношення вільного часу до розміру Вашої ділянки =) Якщо стандартні 5 соток, то можна погратись „екологічно- чистими” методами. Якщо суттєво більше, то Вам доведеться займатись більш важливою роботою
Горожане
Блиц-мать

makey_s 24.05.2011, 14:28 писал:Чи користуєтесь Ви стимуляторами росту?


Нет, не использую.
Мой стимулятор роста - это мои руки . Всё, что они высаживают, растёт с бешеной скоростью и плодоносит маманегорюй! Подозреваю, что стимулом является моя энергетика и позитив

Saidis 24.05.2011, 14:45 писал:Якщо стандартні 5 соток, то можна погратись „екологічно- чистими” методами.


Согласна .
Горожане
+ 4
Местный
коли стандартних не 5 соток а 4 на 5 чоловік то буває замислюєшся над тим щоб зробити 2-х поверховий огород)))))

А як Ви підготавлюєте насіння огірків помідорів капусти і т.д перед висадкою в землю? Читав шо потрібно робити термообробку і знезараження в рощині марганцовки...
Горожане
+ 4
Местный
Вчора на карликові дереві знайшов листочки поклиті червоними п"ятнами. Також невеличкі пятна є на плодах. Порившись в інтернеті прийшов до висновку шо це тля. Хто має досвід бородьби з тлею? Чим Ви її нищите???
Горожане
Блиц-мать

makey_s 30.05.2011, 09:04 писал:Порившись в інтернеті прийшов до висновку шо це тля


А Вы уверены, что это тля?
Это может быть и грибковое поражение, и бурый клещ.
Я бы обработала бордоской смесью - обычно в таких случаях она хорошо помогает.
Горожане
+ 85
Заслуженный
пенсионер

makey_s 30.05.2011, 09:04 писал:Вчора на карликові дереві знайшов листочки поклиті червоними п"ятнами. Також невеличкі пятна є на плодах. Порившись в інтернеті прийшов до висновку шо це тля. Хто має досвід бородьби з тлею? Чим Ви її нищите???


Если это тля, то мы используем табачную пыль из расчета 100 г на 1 литр воды, прокипятить.
Когда охладится процедить, 500 г раствора разбавить с 10 литрами воды , и брызгать по всей кроне, чтобы попал раствор на нижнюю часть листика.Опрыскивать еще в течении 2-3 дней для хорошего эффекта.
Но мы опрыскивали до начала цветения.
Еще знаю, что один и тот же раствор для вредителей привычен, поэтому чередуем.
Например, можно попробовать еще и так: в ведро насыпать 1 кг золы из дров, залить кипятком, настоять 2 дня, процедить, долить до 10 литров и брызгать.
Или так: 1 стакан золы залить 10 литрами кипятка, добавить 1 ст.ложку тертого хоз.мыла, настоять 1 день, процедить и опрыскивать.
Удачи!
У настоящей любви нет срока годности:-)
Горожане
+ 4
Местный

Кошмар Ирода 30.05.2011, 09:48 писал:мы используем табачную пыль

- її можна десь купить? вона продається???
Взагалі я спостерігав і за іншими деревами (карликовими), то по них туди-сюди гасають мурашки, а це прямий признак шо є тля, хоча нічого розміром близько 1 мм я не бачив...
Горожане
+ 85
Заслуженный
пенсионер

makey_s 30.05.2011, 10:20 писал:- її можна десь купить? вона продається???


В магазине "Дім.Сад.Город" покупали в расфасованных п/э пакетах.
У настоящей любви нет срока годности:-)
Горожане
+ 4
Местный
- пару трійку днів назад знайшов в посадці картоплі такий кущ. Підозрюю що це фітофтора. Кажуть допомагає бордоська суміш? Якшо нею оприскати то кущ вернеться до нормального життя? Розповсюдження болячки не буде?
Горожане
Блиц-мать

makey_s 15.06.2011, 13:04 писал:Кажуть допомагає бордоська суміш?


Она действительно помогает от фитофторы, но обрабатывать нужно ЗАРАНЕЕ! Не тогда, когда уже поражено растение, а до того/как .
Это хорошее средство, только нужно, чтобы после обработки не было дождей хотя бы дня три и поливать тоже нельзя.

makey_s 15.06.2011, 13:04 писал:Якшо нею оприскати то кущ вернеться до нормального життя?


Этот куст вряд ли, но распространение заболевания прекратится.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте